چطور انگلیسی بیاموزیم؟

چطور این غول زبان انگلیسی را از بین ببریم؟!

احوالپرسی دوستانه 

دوست خوب من سلام، مهرشاد پرهیزکار هستم. سوپر وایز آکادمی زبان ارس. در این پادکست می خواهم گپی دوستانه با هم بزنیم.ده سالی میشود که من دارم در این حوزه فعالیت می کنم. یعنی حوزه آموزش، آموزش زبان انگلیسی و شغل فعلیم رو خیلی دوست دارم. چون تو این شغلم آدم های زیادی میبینم. آدم هایی که می آیند. هر روز به ما مراجعه می کنند برای تعیین سطح. آدم هایی با شخصیت های متفاوت و با گذشته ای متفاوت و با تجربیاتی متفاوت. تجربیاتی که اندازه یک کتاب می تواند برای شخص خود من سودمند باشد.

چرا یاد نمیگیریم ؟!

اما خب در نهایت برای یک هدف هست آن هم برای تعیین سطح است. برای این که بیایند و ثبت نام کنند و بتونند زبان انگلیسیشان را تقویت کنند. جالبه بدونید یک جمله تکراری رو از همه زیاد می شنوم :

این سناریوی تکراری که من کلی زبان خوندم یا کلی آموزشگاه عوض کردم. اما  برام خوب نبودند، مفید نبودند، نتونستند کاری کنم که من خوب یاد بگیرم. راستش یه جورایی ناراحت می شم. انگار که به نوعی این افراد در عذاب هستند.برای رسیدن به پاسخ این سوال که چرا یاد نمی‌گیریم؟. شاید خودتون هم این مورد رو تجربه کرده باشید.

آیا واقعا تمامی سیستم های آموزشی زبان انگلیسی در کشور ما بد هستند؟

بذارید ازتون یک سوال بپرسم:

سوال اینجاست که آیا واقعا همه آموزشگاه های زبان بد هستند؟. آیا واقعا تمامی سیستم های آموزشی زبان انگلیسی در کشور ما و یا در شهر تهران واقعا بد هستند؟. چطوره که اکثر عزیزان می آیند و از آموزشگاه ها و متدهای آموزشیشون، از عملکرد معلم ها شاکی هستند. یعنی سوال این است که ما الان در حال حاضر آموزشگاه موفق و خوبی داریم؟

فکر می کنم یک مشکل خیلی کوچیکی اینجا وجود داشته باشه. یه مشکل کوچیک که به خاطر عدم آگاهی همیشه این سوال دائما داره توی ذهن ما تکرار می شه که من چرا یاد نمیگیرم؟

اصلا تا حالا شده از خودتون بپرسید که خب شاید رویکرد من نسبت به مقوله یادگیری اشتباهه؟

اصلا یک سوال دیگه می خوام ازتون بپرسم، یادگیری از دید شما یعنی چی؟

 یادگیری یا Learning و فراگیری یا Acquiring یک تکنیک است. یکی از دلایل اینکه ما نمی تونیم یاد بگیریم به خاطر اینه که به ما یاد ندادند که چطور یاد بگیریم. یعنی تکنیک های یادگیری به ما آموزش داده نشده. وقی از این زاویه بهش نگاه می کنید می بینید که پس شاید همه آموزشگاه ها بد نباشند. شاید همه معلم ها بد نباشند، شاید همه سیستم های آموزشی بد نباشند.

بهتون قول می دم که تا به امروز هیچکس از این زاویه با شما صحبت نکرده. البته به نوعی هم حق می دهم بهتون چون که وارد سیستم آموزشی شدید، مشاوره صحیح نگرفتید. مقصد شما نقطه ای بوده که دستگاه کارت خوان مستقر بوده .

خب دید شما خراب شده. به نوعی حق می دهم بهتون، اما سوال اصلی اینجاست که چطوری باید یاد بگیریم. اصلا چرا تا به امروز به ما نگفتند که چطوری باید یاد بگیریم؟

مشاوره صحیح :

اصلا وقتی که من میرم برای تعیین سطح، اون فردی که با من مشاوره انجام میده چرا مشاوره صحیح به من نمیده؟ چرا روش های یادگیری رو به من دقیق دیکته نمی کنه؟ چرا معلم ها در سیستم های آموزشی تکنیک های یادگیری رو به ما یاد نمیدهند؟

دوستان خواهش می کنم اینو هیچوقت فراموش نکنید که مشاوره صحیح حق همه ما است. بحث یادگیری نیست در همه زمینه ها ما نیاز به مشاوره داریم. حتی توی بیزنس!. وقتی که ندونیم که کجا باید سرمایه گذاری کنیم به اشتباه ملکی رو خریداری می کنیم . بعد میلون ها و یا چند صد میلیون ضرر می کنیم. به خاطر اینکه مشاوره صحیحی به ما داده نمیشه.

اما چی باعث میشه که مشاوره صحیح به ما داده نشه؟ یا به نوعی همش این حس رو داریم که افراد می خواهند کلاهبرداری کنند. من معقدم که خود ما مقصر هستیم که مشاوره صحیح به ما داده نمیشه.

بله دوست من، بخش اصلی این ماجرا تقصیر خود ما است.

جستجوی اینترنتی :

در عصری زندگی می کنیم که به سادگی به اینترنت دسترسی داریم. برای ساده ترین اتفاقات روزمرمون سرچ می کنیم.اما وقتی که به مقوله یادگیری می رسه فقط تنها گزینه سرچمون اینه که :

  • بهترین آموزشگاه کجاست؟.
  • یعنی هیچ اطلاعی نداریم که کتاب های آموزشی بروز چه کتاب هایی هستند.
  • هیچ اطلاعی نداریم که سوپروایزر یک سیستم آموزشی چه سوالاتی می خواهد از ما بپرسه.
  • هیچ اطلاعی نداریم که سوپروایزر یک سیستم آموزشی چه ویژگی هایی باید داشته باشه.
  • اون فرد، اون مشاور باید چه اطلاعاتی رو دقیقا در اختیار ما قرار بده که در مسیر درست قرار بگیریم.

بله دوست من ما سرچ نمی کنیم، سرچ نمی کنیم، تقصیر رو گردن دیگری میندازیم.

 خیلی از سیستم های آموزشی فوق العاده هستند . معلم های خیلی خوبی هم دارند. اگر که ما نمی تونیم اون نتیجه رو بگیریم به خاطر اینه که ما شناخت دقیقی از یادگیری نداریم.

نحوه تعیین سطح کردن سوپروایزر :

یک مشاور و یک سوپروایزر آموزشی وقتی که ما حضور پیدا می کنیم در آموزشگاه باید چه اطلاعاتی رو در اختیار ما قرار بده؟ .اول این رو بگم که خیلی خوشحالم که دارید به این پادکست در رادیو ALA گوش می کنید و بهتون تبریک می گم. چون که از امروز شما قراره یاد بگیرید که یک مشاوره صحیح در حوزه آموزش زبان انگلیسی چه ویژگی هایی داره.

عموما مشاوره ها با یک گپ دوستانه شروع میشه، که از شما خواسته میشه که :

  • خودتون رو معرفی کنید و یک سری اطلاعات در مورد خودتون یا دایره اول زندگیتون در اختیار اون فرد قرار بدید. فرد مشاور صرفا می خواد ارزیابی کنه که آیا شما توانایی این رو دارید که به زبان انگلیسی خودتون رو معرفی کنید یا نه.
  • در مرحله بعدی بعد از اینکه فرد متوجه بشه که خب شما به اندازه کافی سطح زبانیتون خوب هست که خودتون رو معرفی کنید. حالا وارد بحث هایی ساختاری با ما میشه. یعنی داره سعی میکنه که دایره واژگان شما و میزان دانش گرامری شما رو ارزیابی کنه.
  • مرحله بعدی، باید مشاور به شما مشاوره صحیح بده که کدوم یک از پکیج های آموزشی اون آموزشگاه برای شما مفیده؟

تصمیم گیری بعد از تعیین سطح :

طبیعتا شما شرایط خودتون رو مطرح می کنید. مثلا عده ای از عزیزان فقط نیاز به آزمون های بین المللی دارند. و باید طی ماه های آینده مدرک آیلتسشون رو به ارگان های خاصی که مد نظرشون هست ارائه کنند.

در این مقطع شما فقط نیاز دارید که دانش جنرال شما ارتقا پیدا کنه. به نوعی براساس استاندارد چارت CEFR سطح علمی شما باید نزدیک به C1 باشه.

متاسفانه شاهد این مقوله هستیم که در برخی از آموزشگاه‌ها فرد سطحش استارتر هست و از همون سطح فرد رو وارد دوره های پیری آیلتس می کنند. درواقع دارند روی دانش جنرالشون کار میکنند اما چون اسم آیلتس رو گذاشتند روی دوره، یه کوچولو شرایط متفاوت تری داره. مثلا مبلغ پرداختی شما بالاتر هست.

چرا این اتفاق میفته؟. چون فرد این آگاهی رو نداره که دانش جنرالش باید در سطحی باشه که به سادگی بتونه صحبت کنه، گوش کنه و حتی بنویسه. و بعدش اقدام کنه برای یادگیری یک سری از تکنیک ها.

حالا شما به من بگید، فردی که استارتر هست و حتی نمی تونه اتفاق های روزمرش رو به راحتی بیان کنه میره و در سطح پری آیلتس قرار میگیره.متاسفانه به دلیل عدم آگاهی ما سوء استفاده هایی اینجا صورت میگیره که البته من معتقدم که تقصیر خود فرد هست.

ما اینترنت رو در اختیار داریم. باید جستجو کنیم ،باید پرس و جو کنیم. باید دقیقا بدونیم که چی میخوایم و بعد به سیستم های آموزشی مراجعه کنیم. مطمئن باش دوست من اگر مشاوره صحیح انجام بشود. هرگز دیگه این جمله توی ذهنت نمیاد که ای وای من کلی زبان خوندم. اینجام قراره اون سناریو تکرار بشه! نه. هرگز.

کلام آخر :

اگر مشاوره صحیحی وجود داشته باشه، طبیعتا این مشاوره صحیح پشتش سیستم آموزشی درست و حسابیه. سیستمی که به شما کمک می کنه که برای همیشه این غول بزرگ زبان انگلیسی رو از بین ببرید.

یادتون نره مشاوره صحیح حق همه ماست.

لطفا سرچ کنید.

لطفا تحقیق کنید.

لطفا پرس و جوی صحیح انجام بدید

⇐  بعد از اون به سیستم های آموزشی مراجعه کنید. خب!؟.

برای امروز کافیه اما میخوام صحبتم رو با یک سوال تموم کنم.

چکار کنیم که بتونیم در کوتاه ترین زمان ممکن توانایی مهارت اسپیکینگمون رو به حداکثر خودش برسونیم؟.

در فایل بعدی این غول زبان انگلیسی جواب این سوال رو بهتون خواهم گفت. ممنونم که مارو دنبال می کنید. مهرشاد پرهیزکار هستم، سوپروایزر اکادمی زبان ارس.

[bs-text-listing-2 columns=”3″ title=”پادکست های منتشر شده” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”” heading_style=”t3-s7″ title_link=”https://arasedu.com/%d9%81%d8%a7%db%8c%d9%84-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d8%aa%d9%86%db%8c-%d9%be%d8%a7%d8%af%da%a9%d8%b3%d8%aa-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b1%d8%b3/” category=”186″ tag=”” count=”30″ post_ids=”” offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””]
بعدی
قوانین انگیزشی برای تقویت اسپیکینگ

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

متقاضی کدام دوره هستید؟*

مقالات مرتبط :

keyboard_arrow_up